MAC knivslipar och brynen
MAC Japanska kvalitetsknivar av högsta klass! Knivarna är populära bland både professionella kockar och hemmakockar världen över, med över 25 miljoner sålda knivar sedan 1964...
1 produkter
MAC
MAC Japanska kvalitetsknivar av högsta klass! Knivarna är populära bland både professionella kockar och hemmakockar världen över, med över 25 miljoner sålda knivar sedan 1964. MAC-knivar är precisionsverktyg, skapade och monterade av japanska hantverkare. Varje kniv har en rakbladsvass egg, bekväma handtag och perfekt balans.
När kockarna själva får välja
MAC står för Molybden Alloy Carbon, de viktigaste komponenterna i stålet på alla blad. Molybden ökar hårdheten och segheten, medan kolstoft förbättrar skäregenskaperna. Extra krom tillsätts för att förhindra rost och ge glans. Detta stål kan slipas och poleras, vilket ger materialet seghet och uthållighet. Knivarna är motståndskraftiga mot slag, stötar och rost. Handtagen är gjorda av björk, skivade och laminerade med epoxylim under högt tryck, vilket gör dem mycket motståndskraftiga mot fett, vatten och diskmedel. Handtagen är utformade för professionell användning.
ULTIMATE-SERIEN - Knivblad av extra hårt High Carbon MAC-stål med tillsatt tungsten för optimal skärpa. Stålbolster smitt i ett med bladet. Fantastiskt handarbete med fin vikt och gravyr.
SUPERIOR-SERIEN - Rostfritt Superior MAC-stål som genomgått extra härdning. Bladen är något hårdare och håller skärpan längre. Sandblästrad kant på de flesta modeller.
PROFESSIONAL-SERIEN - Rakbladsvassa knivar av molybden-, krom- och vanadin-stål. Något mjukare än Superior-serien, med stålbolster vid övergången till bladet.
CHEF-SERIEN - Knivar av samma stål som Professional-serien, men utan smitt bolster mellan skaft och blad.
ORIGINALSERIEN - Produceras av MAC-stål med något tunnare blad. Rund spets och högt skaft för bättre komfort. Bladet har hål för upphängning.
DAMASKUS-SERIEN - Damaskstål med kärnstål av High Carbon, krom och vanadin. Smidd med 32 lager rostfritt stål på varje sida. Bladen kan slipas mycket vassa och har ovala handtag.
JAPANESE-SERIEN - Förbättrad version av traditionella sashimi-/filéknivar. Tillverkad av rostfritt stål med kol, volfram och 13% krom. Hårdhet på 59 HCR. Skaftet är gjort av björk och japansk bok.
Något du saknar från MAC?
Vi kan leverera alla produkter från den här tillverkaren.
Vänligen kontakta oss via vårt kontaktformulär för att diskutera din specifika produktförfrågan.