Grasshopper Chair formgavs år 1938 av Finn Juhl och visades i mästersnickaren Niels Vodders monter vid Cabinetmakers’ Guild Exhibition i Köpenhamn. År 2019 återlanserades den unika fåtöljen av House of Finn Juhl. Fåtöljen har en stomme i antingen ek eller valnöt med en klädsel i textil alternativt läder. Grasshopper Chair var ett av Finn Juhls första försök att uttrycka sin konstnärliga frihet i form av möbler. Stolen skulle även komma att bli den första i raden av ikoniska möbler som Finn Juhl skapade och som gjort honom till en av de allra största inom möbeldesign såväl nationellt som internationellt.
När Grasshopper Chair presenterades första gången i slutet av 30-talet visades två stolar upp tillsammans med ett barskåp. Bland de andra utställarna dominerade ”tunga” och traditionella möbler vilket gjorde att Finn Juhl och Niels Vodders monter verkligen stack ut med sin mer vågade och extravaganta stil. Trots det gillade eller förstod inte besökarna deras möbler vilket resulterade i att Finn Juhl fick köpa sina egna stolar för att hjälpa Niels Vodder att undvika större förluster. Sedan dess har inte Grasshopper Chair sett dagens ljus. Förrän nu. Det tog nästan 20 år av hårt arbete för House of Finn Juhl att lyckas återskapa fåtöljen eftersom den trots sin enkelhet är extremt svår att konstruera på grund av dess knepiga vinklar, fogar och komplexa former. Genom att titta på Finn Juhls originalritningar och mäta en av de två originalstolarna lyckades de till slut återskapa den så som den var tänkt från början.
Vi visar endast upp ett urval av varianter på vår hemsida, övriga utföranden finner du i produktbladet. Önskar du ett annat utförande eller hjälp med att beställa är du välkommen att kontakta oss.
Inga omdömen
Grasshopper stol Oak
185 090,00 kr
Inkl. 25% moms
Varumärke:
House of Finn JuhlDesigner:
Bredd:
87 cm
Höjd:
93 cm
Djup:
101 cm
Sitthöjd:
34 cm
Färg:
Nature
Material:
Ek, Läder
Klädselkategori:
4
Utförande:
Ljusoljad Ek
Klädselgrupp:
Läder
Klädselnsnamn:
Vegetal Nature 90
Artikelnummer:
10732986
Observera att bilderna är vägledande. Nyanser kan skilja sig från verkligheten.